Šokantna ispovijest: Radikalizirani australski tinejdžer koji bi "umro za Alaha" dao intervju

Screenshot: ABC News

MLADIĆ iz Sydneyja koji je išao u školu zajedno s tinejdžerom koji je ubio policajca početkom listopada u intervjuu za ABC kazao je kako bi i on bio spreman "umrijeti za Alaha", piše Daily Mail.

19-godišnjak se predstavio kao Hamza, zbog straha da se nešto ne dogodi njegovoj obitelji. Intervju je jedan od rijetkih svjedočanstava na engleskom jeziku te služi kao uvid u um jedne mlade osobe koja podržava Islamsku državu.

Hamza je u intervjuu kazao kako je odrastao u obitelji umjerenih muslimana, no kako je odrastajući prihvatio radikalniju verziju religije, pod vodstvom afganskog Australca Omarjana Azarija.

Azari je prošle godine uhićen u protuterorističkoj operaciji na jugozapadu Sydneyja, a Hamza ga je opisao kao svojeg dugovnog vođu.

"Svi žele poginuti za Alaha"

Usto, Hamza je otkrio i kako je pohađao školu zajedno s Farhadom Jabaraom, koji je upucao i ubio pripadnika policije Curtisa Chenga početkom listopada te kako je prijatelj Rabana Aloua, koji je navodno Jabaru pribavio oružje kojim je počinjeno ubojstvo. 

Na pitanje o tome bi li žrtvovao svoj život na način na koji je to učinio Jabar, Hamza je odgovorio ističući kako "Svi žele poginuti za Alaha".

"Svi žele poginuti za Alaha, svi želimo živjeti najbolji mogući život u zagrobnom životu, želimo dospjeti na vrh sedam razina jannaha", istaknuo je.

Hamza je u Australiju doselio iz Afganistana kada je imao 10 godina te je odrastao na jugozapadu Sydneyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.