Snažan potres opet pogodio L´Aquilu uoči summita G8

U TALIJANSKOJ L'Aquili koja je u travnju bila poprište razornog potresa koji je usmrtio gotovo 300 ljudi, danas je zabilježen novi potres jačine 4,1 po Richterovoj ljestvici. Potres je zabilježen oko 13 sati, a epicentar je bio nekoliko kilometara izvan centra grada, na dubini od osam kilometara, priopćila je mjesna služba civilne zaštite.

Podsjećamo, snažan potres koji je u travnju pogodio L'Aquilu bio je jačine 5,8 stupnjeva po Richteru, a uslijedio je niz manjih potresa. Posljednji potres u L'Aquili zabilježen je 22. lipnja i bio je jačine 4,4 stupnja po Richteru.

Nakon potresa u kojem je poginulo 300 ljudi, a oko 70.000 ih je ostalo bez domova, talijanski premijer Silvio Berlusconi odlučio je u L'Aquili održati summit G8 od 8. do 10. srpnja. Summit će se održati u vojarni nedaleko od centra grada.

Tresla se i obala Meksika

Jak potres jutros je zabilježen i na zapadnoj obali Meksika, ali zasad nema informacija o ozljedama ili materijalnoj šteti. Meksički seizmolozi tvrde da je potres bio jačine šest stupnjeva po Richterovoj ljestvici, a epicentar trešnje bio je u južnom dijelu savezne države Baja California.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.