Slučaj Kada: Sudski vještaci, poreznik, bivši gradonačelnik i hotelijer pod istragom!

ŽUPANIJSKI sud u Splitu odbio je žalbe obrane na pokretanje istrage u slučaju Kada. Istraga je sada pravomoćno otvorena zbog sumnje da je u zamjeni Kade i prostora u Marmontovoj ulici Grad Split oštećen za pet milijuna kuna. Osumnjičeni su bivši splitski gradonačelnik Ivica Škarić te poduzetnik Jozo Parčina, vlasnik hotela Luxe, ali i članovi Komisije za procjenu imovine Porezne uprave u Splitu.

Tročlanu komisiju činili su Ante Grgić, djelatnik Porezne uprave te dva sudska vještaka građevinske struke Franjo Veig i Berislav Bašić, inače predsjednik Nadzornog odbora Konstruktora, kojem je nedavno u zrak odletio automobil parkiran pred kućom na Bačvicama.

Članove komisije Općinsko državno odvjetništvo u Splitu sumnjiči da su umanjili tržišnu vrijednost nekretnine u Marmontovoj ulici, koju je Grad Split s Parčinom mijenjao za Kadu.

Bašić razočaran napisima u medijima, ne želi više razgovarati s novinarima

I Škarić i Parčina Indexu su negirali da su počinili bilo što protuzakonito. I vještak Veig slično nam je kazao.

"Nemam nekog posebnog komentara. Ta procjena rađena je kao i tisuće drugih. Ne znam zbog čega je ovo izronilo kao nešto posebno. Navodi istražnog zahtjeva su zapravo priča za malu djecu", kaže nam vještak Veig. 

Požalio se na medijsku pažnju zbog ovog slučaja. Nije mu svejedno jer je sudski vještak. "Smetat će mi ova istraga, sasvim sigurno. Eho koji se javlja nije ugodan", kaže Veig.

Za razliku od njega, vještak Bašić nije bio zainteresiran za komentar. "Novinari svašta pišu", kazala je njegova supruga. Pokušali smo provjeriti s čim nisu zadovoljni. Ispalo je sa svim. I suđenjem za privatizaciju Konstruktora, i miniranjem automobila pred kućom...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.