Slučaj Indeks: Upisivalo se preko cedulja i formulari davali na osnovu simpatija

SVJEDOČENJA u slučaju Indeks otkrivaju sve više zanimljivih detalja oko načina upisa pojedinih kandidata na prometni fakultet pa tako i taj da su za pojedine kandidate stizali nalozi za prolaz na prijamnom ispitu.

Takvo što neslužbeno je na prometnom fakultetu čuo i njegov novi dekan, Ivan Daić, koji je danas svjedočio kako su bivši dekan i prodekan izdavali spomenute naloge na temelju diskrecijskih procjena.

No, nisu to bili nekakvi službeni nalozi, već obične ceduljice, koje bi stizale u referadu i na kojima bi obično bio potpis prvooptuženog Dragana Badanjaka, zajedno s imenom kandidata, kojeg bi se tad moralo upisati mimo liste onih koji su svojom mukom položili prijamni ispit. Upravo o tome svjedočile su i tri zaposlenice referade, među kojima i voditeljica referade.

Cedulje bile normalna stvar

Ona je sudu kazala kako su takvi papirići stizali i od drugih nadređenih na fakultetu i da su se u referadi već navikli da je to sasvim normalna stvar. Jedna od svjedokinja iz referade tijekom zadnjih upisa primila je čak pet dotičnih ceduljica. Druga referentica, Nerina Puškarić, uhvaćena je u laži oko predaje formulara optuženom posredniku Mladenu Budoru, rekavši sudu kako je mogla dati bilo kome bez osobne iskaznice, da bi kasnije, u slučaju roditelja kandidata, tvrdila upravo suprotno.

Kad ju je sutkinja ipak suočila s vlastitim lažima, ova je samo odgovorila kako joj je Budor bio simpatičan.

K.S.
Foto: Ronald Goršić/CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.