Sindikat Preporod: Danas se štrajkalo u 366 škola u kojima djelujemo

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

IZ SINDIKATA Preporod su se oglasili s podacima o sudjelovanju škola u štrajku. 

Javljaju kako je u štrajku sudjelovala 331 od 380 podružnica u osnovnoškolskim i srednjoškolskim ustanovama, u kojima organizirano djeluje Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod.

Dodaju kako se štrajku kojim se zahtijeva povećanje plaće svim zaposlenicima u osnovnim i srednjim školama odazvalo 81,36 posto članstva u ustanovama i 75,69 posto članstva u srednjim školama.

Štrajkalo se u 366 škola

Iz sindikata su izvijestili kako se štrajk djelomično ili u potpunosti proveo u 366 škola, dok u 14 škola štrajk nije održan. Dodaju i kako nije bilo značajnijeg kršenja prava zaposlenika na štrajk.

“Današnji je štrajk djelomično ili potpuno proveden u 366 škola, dok u 14 škola štrajk nije održan i odgojno-obrazovni proces se odvijao neometano. 

Uspoređujući današnje podatke o odazivu na štrajk u usporedbi sa štrajkom Preporoda iz 2018. i štrajka svih školskih sindikata iz 2015., očit je porast zanimanja za sudjelovanje u štrajku među zaposlenicima u školama.

Prema dosad pristiglim informacijama nije bilo značajnijeg kršenja prava zaposlenika na štrajk. Također, dobrom je odazivu doprinijelo to što ovaj put štrajkaju svi školski sindikati i što se zahtjev za povećanjem plaća odnosi na sve zaposlenike u školama.

Sutra, u petak 11. listopada, štrajk se nastavlja  u unaprijed određenim županijama, dok će se u svim ostalim županijama nastava nesmetano odvijati”, poručuju iz sindikata Preporod.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.