Sinčićev pomoćnik vozio napušen: "Nemojte mi uzeti vozačku, radim za EP"

Foto: PIXSELL/Dusko Jaramaz

Lovro Crvelin, pomoćnik u uredu europarlamentarca Ivana Vilibora Sinčića u Bruxellesu, dobio je kaznu od 670 eura zbog vožnje pod utjecajem marihuane.

U presudi se navodi da su Crvelina policajci 16. ožujka 2022. godine oko 10.10 zaustavili u Ulici Kapetana Knežića u Senju. Napravili su mu preliminarno testiranje na opojne droge, koje je pokazalo da je ovaj bio pozitivan na THC.

Nakon testa, Crvelin je odbio vađenje krvi i urina. Na suđenju je rekao da je unatrag par mjeseci u društvu znao zapaliti marihuanu te istaknuo da nije ovisnik o narkoticima te da mu je ovo prvi prekršaj koji je počinio.

Pokušao se izvući na Europski parlament

Sutkinji je pokušao obrazložiti da je smatrao da je preliminarni test dovoljan i da nije potrebno vađenje krvi i urina jer bi to koštalo, a time bi sebe doveo u otežanu financijsku situaciju. Dodao je i da nije znao da odbijanjem toga čini prekršaj.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, kaznit će se za prekršaj vozača koji se odbije podvrgnuti ispitivanju ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina.

Policija je tražila da mu se oduzme i vozačka dozvola, a Sinčićev pomoćnik se na sudu branio tvrdnjom da mu je ona neophodna za posao i egzistenciju jer radi u Europskom parlamentu te se često služi autom. Tražio da mu se za prvi prekršaj ne izrekne zabrana.

Dobio blažu kaznu

Sud ga je na koncu kaznio blažom kaznom od 670 eura. Naveli su da je odlučujuća bila olakotna okolnost što je priznao sve što mu se stavlja na teret te da dosad nije bio kažnjavan za prekršaj koji je počinio, dok je za otegotnu okolnost uzeo u obzir njegovo odbijanje testiranja koje mu je ponudila policija.

Na službenim stranicama Sinčićeve stranke Ključ Hrvatske, bivšeg Živog zida, piše da je Crvelin nakon parlamentarnih izbora 2016. krenuo u intenzivnu suradnju sa Živim zidom, a 2017. osvojio je mandat u Općinskom vijeću Općine Tisno. Tijekom 2019. otišao je na stažiranje u Europski parlament, a od 2020. radi kao akreditirani parlamentarni asistent (APA) u uredu europarlamentarca Sinčića u Bruxellesu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.