Sin legende BiH košarke u lisicama doveden na ispitivanje, zatražen pritvor

TUŽITELJICA Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Dariju Delibašiću, sinu legendarnog bosanskog košarkaša Mirze Delibašića. Kako javlja Klix.ba, Tužiteljstvo je predložilo pritvor zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Delibašića Tužiteljstvo KS sumnjiči za kazneno djelo otmica i razbojništvo.

Podsjetimo, prema informacijama s kojima raspolaže Tužiteljstvo KS u vezi s nedavnom otmicom na Ilidži, grupa naoružanih razbojnika presrela je žrtvu koja se nalazila u Golfu 6, zatim su žrtvi prijetili vatrenim oružjem. Potom je izveli iz vozila, zavezali i držali zarobljenu do narednog dana kada su je ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od žrtve su tražili milijun konvertibilnih maraka.

Delibašić je ranije osuđen u Italiji na šest godina zbog trgovine drogom. Kako su objavili s Klixa, on je bio član kriminalne grupe koja je drogu prebacivala na relaciji Beograd - BiH - Hrvatska - Italija. Delibašić je osuđen u odsustvu, ali nije izdržavao zatvorsku kaznu jer BiH s Italijom nema sporazum o izručenju osuđenih osoba.

Talijanski mediji ranije su pisali da se povezivao s grupom Luke Dacića koji je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina. Oni su bili zaduženi za prijevoz droge s Balkana preko Trsta dalje u Italiju i na zapad.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.