Šef Vojnog zatvora u Lori: Nisam kriv!

Foto: FAH

TOMISLAV DUIĆ, nedavno uhićeni šef Vojno-istražnog centra Lora, optužen za ratni zločin i zlostavljanje zarobljenika, danas je na pripremnom ročištu ustvrdio kako se ne osjeća krivim za djela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Njegov branitelj Hrvoje Alajbeg predložio je da mu se objedine postupci za Loru 1 i Loru 2 tako da bi, vjerojatno najesen, počelo suđenje u oba postupka. O prijedlogu će odlučiti izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda.

Obnova postupka

Ponovljeno suđenje za Loru 1 imaju Duić i lani uhićeni Emilijo Bungur. U odsutnosti su pravomoćno osuđeni na osam i šest godina zatvora za ratni zločin nad civilima. Obojicu čeka i suđenje za Loru 2, tj. ratni zločin nad ratnim zarobljenicima. Uz njih, za to djelo sudit će i bivšim vojnim policajcima Anti Gudiću i Anđelku Botiću. 

Duić je u bijegu proveo gotovo 15 godina, a uhićen je prošle zime u svom stanu. Kao i Bungur, iskoristio je pravo na obnovu postupka.

U Split ponovno stižu zatočenici Lore iz Srbije? 

Branitelj Alajbeg zatražio je od suda da se kao svjedoci ispitaju i zatočenici Lore, koji se mahom nalaze na području BiH i Srbije. Sudac Vlado Živaljić složio se sa prijedlogom. Većina ih je već ispitana tijekom suđenja u Lori 1. Osim njihovog ponovnog dolaska u Split, moguće je i da se ispitaju video linkom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.