SCUM osvaja svijet. Idu prema milijun prodanih igara

Foto: SCUM

HRVATSKA igra SCUM i dalje osvaja svijet. Nakon što je early acess verzija objavljena 29. kolovoza, igra je danima bila najprodavanija na Steamu. U međuvremenu je prodaja malo pala, ali i dalje se nalazi u top deset najprodavanijih naslova. Na toj ljestvici varira, ovisno o dobu dana. No, jasno je da se radi o ogromnom hitu.

Jutros smo kratko kontaktirali Andreja Levenskog, suvlasnika Gamepiresa, jedne od dvije domaće firme koje su radile na igri. Kaže, užurbano je, puno se radi jer ima dosta posla oko igre.

Što se prodaje tiče, samo je pitanje dana kad će SCUM dohvatiti prvih milijun prodanih primjeraka.

"Zadnja informacija je da smo na 880.000 prodanih primjeraka", kaže Levenski za Index.

I dalje među najprodavanijim naslovima na Steamu

I dalje se, kako smo ranije spomenuli, nalaze među najprodavanijim naslovima na Steamu.

"Na Steamu smo ovisno o vremenu. Obično ujutro malo padnemo, nama je bitno da smo u top deset", kaže.

U trenutku pisanja članka, igra se nalazila na visokom šestom mjestu. U međuvremenu su izašli hitovi poput NBA 2K19 i novog Tomb Raidera koji su zasjeli na prva dva mjesta. Konkurencija u svijetu videoigara je žestoka, a upravo je ovo dio godine kad izlazi najveći broj hitova pa je tim ovoliko dugo zadržavanje u top deset najprodavanijih naslova još i veći uspjeh.

Igra se svakodnevno poboljšava

Igra se svakodnevno poboljšava. To je zapravo dio normalne procedure s obzirom na to da igra još nije gotova već se radi o early acessu.

"Radimo na zakrpama, ima tu dosta posla, ali nema više toliko laga kad se druge igrače vidi na serveru", kaže Levenski.

Izdavač je zadovoljan.

"Ovo mu je dosad najjači naslov koji je do sada izdao", kaže nam jedan od autora igre koja će uskoro doseći milijun prodanih primjeraka.

Preračunato u brojke, igra se na Steamu prodaje za 16,79 eura pa se, kad se to pomnoži s 880.000, dođe do brojke veće od 14 i pol milijuna eura.

No, to je bruto brojka, kako nas je još prije nekoliko dana upozorio Levenski.

"Više je firmi i partnera sudjelovalo u istoj priči i povrh svega tu je Steam koji uzima dio na svom prodajnom servisu", rekao je Levenski prije nekoliko dana za Index. Primjera radi, samo Steam uzima 30 posto provizije.

Što je SCUM?

SCUM je igra nastala kao plod suradnje dvaju hrvatskih razvojnih timova, Gamepiresa (Gas Guzzlers) i Croteama (Serious Sam, The Talos Principle). To je open-world survival igra s fokusom na realizam preživljavanja. Igrač preuzima ulogu sudionika okrutnog gladijatorskog TV showa koji se događa u bliskoj nam budućnosti, objasnili su autori igre za Index prošle godine.

Da će SCUM postati velik hit, dalo se naslutiti još prošle godine kad je video sa samo jednim featureom iz igre u tjedan dana skupio pet i pol milijuna pregleda na YouTubeu.

Upravo tada razgovarali smo s njima.

"SCUM je open-world survival igra s fokusom na realizam preživljavanja. Igrač preuzima ulogu sudionika okrutnog gladijatorskog TV showa koji se događa u bliskoj nam budućnosti. To bi bila jako skraćena verzija čitave stvari", kazali su nam tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.