Ruski ministar vanjskih poslova: Protjerat ćemo 10 američkih diplomata

Foto: Epa

"ZBOG protjerivanja ruskih diplomata iz Washingtona, Rusiju će morati napustiti deset američkih diplomata", rekao je danas ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dodajući da Moskva razmatra i druge mogućnosti sankcija ako SAD nastavi s neprijateljskim potezima.

Lavrov je kazao kako će Rusija zabraniti američkim fondovima i nevladinim organizacijama miješanje u ruske unutarnje poslove i dodao da će u slučaju daljnjeg zaoštravanja odnosa, s obzirom na to da SAD trenutno zapošljava 450 diplomatskog osoblja u Rusiji, a Rusija zapošljava 350 u SAD-u, "od Amerikanaca zatražiti da broj zaposlenih u Rusiji usklade s brojem Rusa u Sjedinjenim Državama".

SAD jučer protjerao deset ruskih diplomata

Lavrov je također rekao da je Rusija imala priliku nanijeti "bolne udarce" američkim poslovnim projektima, ali da trenutno neće poduzimati takve mjere, piše RT.

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je jučer odluku kojom se sankcionira više od 30 ruskih zaposlenika i organizacija zbog navodnog miješanja u predsjedničke izbore 2020. godine i zbog navodnog sudjelovanja u prošlogodišnjem slučaju cyber-špijunaže. Rusija žestoko poriče obje optužbe.

Vlada SAD-a je najavila protjerivanje desetorice ruskih diplomata iz SAD-a, s time da je među njima i pet dužnosnika ruske tajne službe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.