Rusija zaprijetila Hrvatskoj zbog protjerivanja diplomata

Foto: EPA

HRVATSKA protjeruje 18 ruskih diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Hrvatska je ruskom veleposlaniku u Hrvatskoj jučer uručila notu kojom obavješćuje Rusiju o smanjenju broja diplomatskog i administrativno-tehničkog osoblja ruskog veleposlanstva u Zagrebu.

"Zatraženo je da 18 diplomata i šest članova administrativno-tehničkog osoblja (ukupno 24 djelatnika) Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj napusti Republiku Hrvatsku", navodi se u priopćenju. 

Bijesna reakcija iz Rusije

Danas je stigla i službena reakcija Moskve, koju potpisuje Maria Zaharova. Zaharova je ocijenila protjerivanje diplomata "antiruskim korakom" i naglasila da će biti posljedica zbog takve odluke, javlja ruska agencija TASS.

"Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obavijestilo je 11. travnja o odluci o smanjenju osoblja ruskog veleposlanstva u Zagrebu i protjerivanju 24 djelatnika ruske diplomatske misije. Izražavamo snažan protest protiv ovog namjernog neprijateljskog i apsolutno neutemeljenog koraka, što ima destruktivan utjecaj na cijeli spektar rusko-hrvatskih odnosa", rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova u priopćenju.

Zaharova je protjerivanje diplomata ocijenila kao "proturuski korak" i naglasila da će odgovornost za njegove posljedice "u potpunosti snositi hrvatska strana".

"Poduzet će se mjere odmazde", istaknula je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.