Rusi su granatirali grad koji je bliže Hrvatskoj nego Rusiji

Screenshot: Index

IVANO-FRANKIVSK grad je od 204.200 stanovnika na zapadu Ukrajine. Ovaj grad danas je poprište ruskog napada, a od najistočnije točke Hrvatske je udaljen nešto više od 500 kilometara zračne linije. Prema podacima s Google Mapsa, automobilom bi trebalo nešto više od 10 i pol sati, a u tom slučaju bi trebalo prijeći 879 kilometara. 

 

Podsjetimo, razgovarali smo s Denisom Ivančićem iz Pazina koji zadnje dvije godine živi u tom gradu. Tamo ima privatan posao s lijekovima, a rekao nam je da su Rusi rano jutros avionima i raketama napali grad. 

>> Ukrajinci za Index: Sve je puno vojske, svi se mobiliziraju za rat

Uništen aerodrom

"Potpuno su uništili aerodrom i jednu tvornicu. Jutros, kada sam se probudio, vidio sam veliki dim. Nazvao sam prijatelja koji mi je rekao da je bilo raketiranje", kaže. 

"Kada sam krenuo iz stana, vidio sam druge ljude kako pakiraju stvari u aute i bježe. Pred bankomatima su se stvorili redovi od deset ili dvadeset metara. Sada sam u centru grada. Sve je zatvoreno, svi barovi, sve trgovine. Niti jedan bankomat više ne radi, ljudi su sve ispraznili i pobjegli. Tko je mogao, pobjegao je na selo, a ostali prema granici. Stalno se čuju sirene. Ja ću danas još biti ovdje, a onda ću vidjeti. Ako će biti problema, i ja ću pobjeći", rekao je Ivančić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.