Riječki HDZ traži ostavku Obersnela i Jovanovića

RIJEČKI HDZ je na današnjoj sjednici objavio da, nakon otvaranja afere Tržnice Rijeka u kojoj je, navodno, Grad Rijeka oštećen za 80 milijuna kuna, gradonačelnik Vojko Obersnel i njegov zamjenik Željko Jovanović trebaju podnijeti ostavke.

Prema riječima riječkih HDZ-ovaca, afera Tržnice je dovoljan razlog zbog kojih bi Obersnel i Jovanović morali snositi moralnu i političku odgovornost. Usto, u središnjici riječkoga HDZ-a su naglasili da su Jovanović i Obersnel u posljednja dva tjedna, otkad je afera otkrivena, "vršili nevjerojatan politički pritisak na sve institucije kako bi prikrili svoja nedjela".

Također, smatraju riječki HDZ-ovci, gradonačelnik Vojko Obersnel pokazao je da je nedosljedan. "Nekoliko dana nakon kaznene prijave Obersnel je podnio kaznenu prijavu protiv Tržnica Rijeka zbog krivih podataka za obračun komunalne naknade. Na izborima SDP-ovci često hodaju po riječkoj tržnici i čudi nas da nisu primijetili da postoje štandovi izvan paviljona", izjavio je Burić.

Prema riječima Hrvoja Burića, člana predsjedništva Gradskoga odbora riječkoga HDZ-a, drugi razlog traženja ostavke je taj što tvrtka u posljednjih 17 godina, koliko Tržnice Rijeka posluju u gradu Rijeci, nije nikada sama uložila u investicije, nego je to činio Grad Rijeka. "Time je privilegirao jednu tvrtku na račun Riječana i Riječanki", zaključio je Burić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.