Reis Cerić kritizirao vehabije: S Jašarevićem je vrag kolo vodio

POGLAVAR Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić danas je snažno kritizirao radikalne islamiste koji čine nasilje u ime vjere, osvrnuvši se i na slučaj Mevlida Jašarevića koji je prošlog tjedna pucao na američku ambasadu u Sarajevu.

Držeći središnju molitvu povodom praznika Kurban-bajrama, Cerić je poručio kako klanje životinja za ovaj blagdan ima simbolično značenje, jer je to poruka od Boga koji ne želi da mu se ljudi približavaju prolijevanjem ljudske krvi.

Iako nije direktno prozvao Jašarevića, Cerić je jasno aludirao na njega kada je poručio kako su "vehabije odmetnici od muslimanske zajednice" i kako je jedan od njih "s kojim je vrag kolo vodio u sred Sarajeva s kalašnjikovom u ruci širio nemir i strah u gradu koji je preživio sve strahove ovog svijeta".

Cerić je naglasio kako Jašarević i oni slični njemu zapravo napadaju islamsku zajednicu jer "pokušavaju na svoj način upravljati džamijama i nametati običaje koji nisu u skladu s istinskim islamom".

Za kraj je Cerić apelirao na bosanskohercegovačke muslimane da ne idu u džamije koje vode vehabije. "Svatko ima pravo izabrati svoj životni put no nitko nema pravo ugrožavati mir i sigurnost naroda. Savjestan narod mora zaustaviti one sklone nasilju", poručio je reis Cerić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.