Ravnateljica vukovarske bolnice: Imamo dvije zaražene sestre, ali radimo neometano

Screenshot: Televizija Jadran

DVIJE medicinske sestre iz bolnice u Vukovaru pozitivne su na koronavirus, a 37 zaposlenika stavljeno je u samoizolaciju, potvrdila je za Index ravnateljica ove bolnice doktorica Vesna Bosanac.

Medicinske sestre zarazile su se prije deset dana
Doktorica Bosanac je potvrdila kako su nalazi dviju sestara pokazali se pozitivnima prije deset dana te da su poduzeli sve potrebne mjere. 

“Medicinske sestre imale su respiratorne probleme i temperature te su testirane na covid-19, a svi ostali koji su bili s njima u kontaktu su poslani u samoizolaciju”, rekla je doktorica Bosanac.

Zaposlenicima koji su u samoizolaciji napravljen je prvi test i negativni su, a ako im i drugi test bude negativan bit će vraćeni na posao.

Zaražene sestre radile su u rodilištu i na odjelu intenzivnog liječenja

Zaražene medicinske sestre bile su s jedinice intenzivnog liječenje te rodilišta pa je bilo potrebno napraviti reorganizaciju, no kako nam je potvrdila doktorica Bosanac, bolnica radi neometano. A dio pacijenata koji trebaju na operacije upućuje se u bolnicu u Vinkovce.

“Pacijenti imaju cjelovitu zdravstvenu zaštitu”, poručila je doktorica Bosanac.

Bosanac: Medicinske sestre nisu zaražene u bolnici

Istaknula je kako medicinske sestre nisu zaražene u bolnici te još jednom iskoristila priliku da upozori da je virus tu u zraku.

“Građani moraju shvatiti da virus cirkulira u zraku i da se moraju zbog sebe, svojih bližnjih i svih nas držati mjera”, rekla je doktorica Bosanac te još jednom apelirala na građane da izbjegavaju okupljanja, drže se socijalne distance, nose maske u zatvorenim prostorima i vrše redovitu higijenu u dezinfekciju ruku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.