KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Ravnatelj sisačke bolnice: Trenutno imamo slobodan samo jedan respirator

RAVNATELJ OB-a Sisak "Dr. Ivo Pedišić" Tomislav Dujmenović rekao je za HRT kako je situacija u bolnici kompleksna, a daleko od toga da je dramatična. Naglasio je da svakodnevno u bolnicu dolazi veliki broj zaraženih koronavirusom s teškom i srednje teškom kliničkom slikom za koju je potrebna hitna hospitalizacija.

Istaknuo je kako poseban problem čine teški bolesnici jer zahtijevaju uporabu respiratora. Dodao je kako su danas, ali i prije četiri dana imali problem jer su kapaciteti bili prepunjeni. Kazao je da bolnica trenutno ima 53 bolesnika koja su hospitalizirana, a od toga ih je 11 na respiratoru.

"Dogodilo se da su naši kapaciteti bili prepunjeni, ali ni tad nismo bili sami. Već na prvi poziv javili su se resorni ministar i njegovi pomoćnici te smo uz njihovu pomoć prebacili jednog bolesnika u KB Dubrava, a sutra nas očekuju novi respiratori", kazao je ravnatelj Dujmenović.

Problem su teški bolesnici

Istaknuo je kako u bolnici trenutno imaju jedan slobodan respirator, te očekuje i dalje pomoć ministarstva, ali dodao je da u bolnici ima dovoljno mjesta za hospitalizaciju pacijenata.

Dodao je da zasad imaju i dovoljna mjesta za hospitalizaciju s kisikom, te da je bolnica spremna.

Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla 24 sata zabilježeno je 26 novozaraženih osoba koronavirusom. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.