Pupovac o Šljivančaninovim izjavama: Ne pratim takve istupe

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

PREDSJEDNIK SDSS-a Milorad Pupovac smatra da treba odmrznuti zamrznute odnose Hrvatske i Srbije, pogotovo u kontekstu promijenjenih okolnosti na jugoistoku Europe zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Pupovac: Političke razlike ne bi smjele biti prepreka

Pupovac je kazao da pobjeda Aleksandra Vučića na izborima u Srbiji nije novina, ali su novina ukupne okolnosti na jugoistoku Europe koje mogu biti pod utjecajem rata u Ukrajini i ukupnog tektonskog poremećaja na širem europskom i svjetskom prostoru.

"U tom kontekstu mislim da političke razlike koje postoje između Zagreba i Beograda i otvorena pitanja ne bi smjela biti prepreka za novi iskorak u suradnji", kazao je Pupovac novinarima.

"Treba odmrznuti zamrznute odnose. To treba biti jasna svijest u Beogradu i Zagrebu", dodao je.

Komentirao je i Šljivančanina

Upitan o izjavama Veselina Šljivančanina, bivšeg pukovnika Jugoslavenske armije osuđenog zbog zločina na Ovčari, na provladinoj televiziji Happy TV, Pupovac je kazao kako ne prati takve istupe. Šljivančanin je, primjerice, govorio da se ruska vojska bori protiv ukrajinskih nacista, slično kao što se on u Vukovaru borio protiv hrvatskih.

"One, koji bez obzira gdje to bilo, ne uviđaju opasnost toga rata po naš prostor, one koji ne uviđaju posljedice velikih sila po mir u Europi i po mir u našem dijelu Europe, a mogu dolijevati na neki način ulje na vatru, te ljude ne bi trebalo pripuštati u javni prostor", kazao je Pupovac.

"Odgovorne državne i medijske politike bi o tome trebale voditi računa", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.