Pucnjava u Kaliforniji, četvero mrtvih: "Pucao je u svim smjerovima"

Screenshot: YouTube

U PUCNJAVI koja se u nedjelju dogodila na festivalu u Gilroyu, u Kaliforniji, južno od San Francisca, ima žrtava, priopćila je policija ne otkrivajući druge pojedinosti.

ABC News piše o najmanje 4 mrtvih i 11 ranjenih.

"Naše i misli čitave zajednice su uz žrtve današnje pucnjave na Festivalu češnjaka", objavila je tamošnja policija na Twitteru. Također, dodali su kako je situacija "još uvijek aktivna".

Policija ubila napadača

Policija je nekoliko minuta nakon početka pucnjave pronašla napadača, pucala u njega i ubila ga, javlja CNN.

Tijekom pucnjave svjedoci tvrde da su vidjeli i drugog napadača.

Policija za sada nije potvrdila njegovo postojanje i upletenost u ovaj napad. Na konferenciji za novinare voditelj policijske postaje Gilroy Scott Smithee rekao je da je nejasno je li drugi osumnjičenik došao u kontakt s policijom te dodao kako još nemaju opis tog pojedinca.

Svjedoci pričaju o bijelcu u tridesetima

Televizijska mreža NBC News prenosi svjedočenje žene Julisse Contreras koja je rekla da je vidjela bijelca u tridesetim godinama kako puca iz puške.

"Vidjela sam ga kako puca u svim smjerovima. Nije ciljao ni na koga posebno. Pucao je čas desno, čas lijevo", rekla je Contreras, prenosi NBC News.

"Uz zahvalnost onima koji su prvi stigli na mjesto događaja u Gilroyu, moje misli su uz ozlijeđene u ovom bezumnom nasilju", objavila je na Twitteru kalifornijska senatorica Kamala Harris koja se natječe za nominaciju demokratske stranke na predsjedničkim izborima 2020.

Festival češnjaka koji se svake godine održava u Gilroyu, pedesetak kilometara južno od San Josea, završava u nedjelju.

Upucana 12-godišnja djevojčica

Jedan od svjedoka rekao je za KGO-TV kako je napadač upucao njegovu 12-godišnju sestričinu kada je njegova obitelj bježala s mjesta pucnjave.

"Vidjeli smo rupu od metka u njezinoj nozi, a ona je plakala", rekao je novinarima.

"Brzo je trčala, zato nismo odmah znali da je pogođena", kazao je i dodao kako je djevojčica prevezena u bolnicu.

10-godišnjakinja pogledala napadača "ravno u oči"

Žena koja je prodavala med na festivalu izjavila je za CNN-u da je napadač zamalo upucao njezinu unuku.

"Ispričala mi je kako ga je pogledala ravno u oči i kada je vidjela da je krenuo porema njoj, pobjegla je i sakrila se“, rekla je trgovkinja i dodala kako je pritom spasila život trogodišnjem sinu njezina poslodavca. Naime, djevojčica je zgrabila dječaka i zajedno s njim se sakrila ispod jedne kutije dok je napadač pucao unaokolo.

Trgovkinja je rekla kako je njezin poslodavac ustrijeljen u nogu, a da je njegova supruga upucana tri puta.

"On je u kritičnom stanju, oboje su na operaciji u bolnici Valley Medical. Nemam nikakvih vijesti o njima. Ne znam što se događa", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.