Pucnjava u Americi: Puno je ranjenih, među njima i 4 policajca

Screenshot: Facebook/ABC

U GRADU Aurora u američkoj saveznoj državi Ilinois je došlo do pucnjave. Daily Herald javlja kako je ranjeno više ljudi, među njima i četiri policajca. Težina rana svih žrtava nije poznata, a ranjeni policajci su stabilni.

Napadač je uskoro uhićen i priveden.

Zaposlenik pucao po kolegama

Daily Herald javlja da postoje nepotvrđene informacije da je najmanje jedan civil mrtav.

Do pucnjave je došlo u tvrtki Henry Pratt, obavijestila je policija. John Probst, zaposlenik tvrtke Henry Pratt, bio je u zgradi za vrijeme pucnjave. Za ABC 7 Chicago je rekao kako je prepoznao napadača. Radio je s njim u istoj tvrtki. Ispričao je kako je vidio napadača kako trči niz hodnik s pištoljem na koji je bio pričvršćen zeleni laser. 

Kaže kako je vidio jednu upucanu osobu koja je "puno krvarila". Rekao je da je zajedno s još jednim kolegom pobjegao na stražnji izlaz i čuo još nekoliko hitaca kad je izašao.

Bolnice primile ranjene

Veliki broj policijskih i vatrogasnih vozila je okružio područje pucnjave. Unutar zgrade u trenutku pucnjave je bilo 30 zaposlenika. Tvrtka se nalazi u blizini nekoliko škola.

Okoln bolnice su primili ranjene, a iz bolnice Rush-Copley Medical Center javljaju kako su primili dva pacijenta s ozljedama koje nisu opasne po život. 

Policija je nakon napada pretražile zgradu po zgradu u području, u potrazi za ranjenima i potencijalnim ostalnim napadačima

 

Situacija je osigurana

Policija grada Aurore je potvrdila da je situacija osigurana te da napadač, koji se trenutno nalazi u pritvoru, više ne predstavlja prijetnju.

 

Roditeljima je savjetovano da se jave školama koje otkazuju nastavu i puštaju učenike u intervalima od 40 minuta.

 

Više informacija bit će poznato u idućim satima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.