Pročitajte govor tijela Pahora i Kosorice: Ovaj put će problem biti teže riješiti!

PREMIJERI Borut Pahor i Jadranka Kosor su tijekom susreta na Bohinju, gdje je na repertoaru bilo rješavanje pitanja štednje Ljubljanske banke, govorom tijela pokazivali da će to pitanje biti malo teže otkloniti.

"Po odjeći se moglo zaključiti da je susret dvaju premijera bio neformalan. Pahor bez kravate, Kosor u bijelom, više sportskom, kostimu. Crno-bijela kombinacija dvaju premijera", kazala je konzultantica i trenerica komunikacijskih vještina i fiziognomije Ljiljana Buhač za Index te dodala kako smo bili svjedoci idiličnog druženja Pahor-Kosor uz Bohinjsko jezero.

"Kosor poljubac uputila u vjetar"

"Susret su započeli već  tradicionalnim ritualom - poljupcem. U tom ritualu Pahor je bio iskreniji. Poljubac je ipak položio na obraz premijerke, za razliku od Kosor koja je svoj poljubac uputila u vjetar", kazala nam je Buhač te dodala kako se ovaj susret razlikuje od susreta u Trakošćanu, jer se između dvoje premijera osjećala suzdržanost.

"I ako su priredili susret po uzoru na Amerikance u prirodi i izjave uz jezero, bili nasmiješeni, šetali se i pozdravljali turiste i željeli ostaviti dobar dojam osjetila se jedna mala suzdržanost i distanciranost. Ukočena tijela, česti prekidi očnih kontakata, gledanje više okoliša nego jedan drugoga ukazuje da situacija baš i nije tako sjajna i da zadatak koji moraju riješiti je teret. Taj teret se više vidio na premijerki nego na Pahoru. Premijerka je češće prekidala očni kontakt prilikom komunikacije, više bila orijentirana na okruženje i na ljude nego na samog sugovornika", kazala je Buhač te dodala kako posebnu pozornost treba obratiti na njihov položaj tijela i stopala pri sjedenju u vrtu.

"Ovaj put će biti malo teže"

Objašnjava kako su donji udovi najtočniji izvor necenzuriranih informacija te dodaje kako bi stopala trebala biti uperena u smjeru sugovornika. "Vidjeli smo da je Pahor i tijelom i stopalima bio okrenut prema Kosor i pritom imao potpuno otvoren položaj tijela, no premijerkina stopala su bila okrenuta od Pahora i ako je istodobno licem bila okrenuta prema Pahoru i zatvorenog položaja tijela", kaže Buhač te dodaje kako to pokazuje da to nije bio otvoren oblik suradnje.

Objašnjava kako takav stav odražava potrebu kao da je Kosorica željela otići ili je bila nezainteresirana za temu o kojoj se govori. "I ako su željeli ostaviti dojam ležernosti i da će uspjeti riješiti problem zbog kojeg su se susreli njihov govor tijela jasno je pokazao da će ovog puta biti malo teže", kazala je svoj opći dojam susreta Pahor-Kosor na Bohinju Ljiljana Buhač.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.