Prijatelj obitelji Gurlica: Napustili su Zadar; Odvjetnik: Nisu

Foto: Dino Stanin/Pixsell, Index

SAMO nekoliko sati nakon što je na slobodu pušten Darko Kovačević "Daruvarac", stigla je informacija da je obitelj njegove žrtve napustila Zadar. Naime, prijatelj obitelji rekao je za N1 Televiziju kako se obitelj neće vraćati u Zadar do okončanja postupka, a možda ni tada.

No, odvjetnik pretučene djevojke Milan Petričić rekao je kako obitelj žrtve zbog straha razmišlja o odlasku iz Zadra. Demantirao je da je obitelj već iselila iz Zadra.

"One imaju policijsku zaštitu i imat će je i dalje dok traje postupak, dileme nema. Subjektivan osjećaj straha je ovdje opravdan i razumljiv, ali mehanizmi zaštite u takvim situacijama ne postoje", rekao je, prenosi Zadarski.

"Čujemo kako obitelj i žrtvu treba smjestiti na sigurno, što je glupost. Jasno je da takve osobe ne treba micati iz svoje sredine, zbog osjećaja straha, bio on samo subjektivan ili zaista objektivan", kaže odvjetnik.

Majka pretučene djevojke na svom je Facebooku objavila fotografiju kolača koje peče.

"Daruvarac" kazao da neće bježati u BiH

"Daruvarac" je jutros ispred zatvora okupljenim novinarima rekao da neće bježati već će čekati pravomoćnost presude. Podsjetimo, nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora jer je prošle godine brutalno pretukao 18-godišnjakinju. Odvjetnik Boris Radman za Media Servis kaže da je situacija pravno čista.

Pogledajte što je Daruvarac rekao nakon što je izašao iz zatvora

 

 

"Znam da je pušten, jer sam pročitao u novinama. Ne znam kada", rekao je Media Servisu Radman. Dodaje da se čuo s klijentom nakon toga i pojašnjava: "Mislim da je situacija tu potpuno pravno čista. Postoje zakonski razlozi zbog kojih se određuje pritvor i postoje rokovi za trajanje pritvora. Oni su istekli."

Na Daruvarčevu izjavu da neće napuštati zemlju, Radman kaže da je on tu samo za davanje pravnih savjeta, a sve ostalo je na razini špekulacija. Potvrdio je, međutim, da je obrana podnijela žalbu.

"Žalba je podnesena. Što se tiče osnova žalbe, ja u to ne bi ulazio u ovom trenutku jer je s rasprave bila isključena javnost, jer bi sve drugo bilo otkrivanje podataka s rasprave s koje je javnost isključena, pa o tome ne bih. Što se tiče pravomoćnosti presude, mislim da u ovom trenutku ne zna nitko kad će biti pravomoćna", rekao je.

A do pravomoćnosti presude, obitelj žrtve nema mogućnost pravne zaštite od toga da ih Darko Kovačević pokuša kontaktirati. Zbog toga, i posljednjih prijetnji smrću koje su dobivali, najavili su svoj odlazak iz Zadra i Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.