Presušili bunari: Otišić i ove godine spašavao Sinj, poslali im šest cisterni vode

Foto: Index

OTIŠIĆ, selo koje je prije rata brojalo tisuću duša, a danas je ostalo tek 20-ak mještana starije populacije, i ove je godine vodom spašavao susjedni Sinj, premda se Otišić administrativno nalazi na području Grada Vrlike. Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac poslala je susjedima šest cisterni vode!

Gradonačelnica Sinja: Spremni smo pomoći manjinama

"Moramo pomoći manjinama u oskudici s vodom. Osigurali smo vode koliko su tražili. Svakako da je to trošak, ali kada je ovako nešto u pitanju, dakle, elementarni uvjeti za život, mi smo spremni pomoći", kazala nam je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

U Otišiću su zahvalni na pomoći. Nije ovo prvi put da im Sinj pomaže. Vlast u Vrlici ih, kažu, ignorira.

"Nemaju volje, sluha, ni želje. Nitko ne dolazi, nitko ništa ni ne pita. Otkako je otišao Slobodan Uzelac, nastao je kaos. Ja ne šutim, pitam svaki put, ali uzalud. Gradonačelnica Sinja nam je izašla u susret i cisterne iz Sinja pune bunare u Otišiću", kazao nam je Čedomir Babić, povjerenik srpske nacionalne manjine u Vrlici, koji nam se prije četiri godine požalio na isti problem.

Gradonačelnik Vrlike: Pa poslali smo svima koji su tražili

Gradonačelnik Vrlike Ivan Ćorić ove nam je godine ustvrdio kako su ipak poslali vodu. Prije četiri godine se žalio da cisterna košta milijun kuna, a oni to nemaju odakle platiti.

"Pa slali smo neki dan. Poslali smo vodu svima koji su nam se obratili za pomoć. U ponedjeljak vam mogu dati i konkretna imena. Za cisterne iz Sinja ne znam ništa", kazao nam je Ćorić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.