Predsjednik najveće stranke sirijskih Kurda tvrdi da vojno krilo YPG nije umiješano u napad u Ankari

Foto: Hina

PREDSJEDNIK najveće stranke sirijskih Kurda, Stranke demokratskog jedinstva (PYD), zanijekao je bilo kakvu umiješanost svog vojnog krila, Postrojba za narodnu zaštitu (YPG) u napad izveden dan ranije u Ankari u kojemu je poginulo 28 ljudi.

"Demantiramo bilo kakvu umiješanost u taj napad (...), te su optužbe očito usmjerene na pokušaj da se intervenira u Siriji", rekao je za AFP Saleh Muslim.

"Nikad nismo ni čuli za Saliha Necara", počinitelja napada, dodao je.

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da su napad autobombom u kojemu je u srijedu navečer u Ankari poginulo 28 ljudi, isplanirali Radnička stranka Kurdistana (PKK) i YPG.

"Teroristički napad su izveli pojedinci iz terorističke organizacije (PKK) u Turskoj i borac YPG-a koji se ubacio u Tursku", kazao je.

"Napad je izveo Salih Necar. Rođen je 1992. u Amudi, na sjeveru Sirije (...) Teroristička organizacija i YPG su zajedno izveli taj napad", istaknuo je turski premijer.

Tursko topništvo od subote svakodnevno granatira položaje YPG-a koji je iskoristio ofenzivu koju snage sirijskog režima uz potporu ruskih zračnih napada vode u pokrajini Alepu, kako bi osvojio nova područja blizu turske granice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.