Požar u Biskom pod nadzorom vatrogasaca

ilustracija: Milan Šabić/Pixsell

POŽAR koji je danas nakon podneva buknuo na Gačića glavici na području Biska kod Trilja od 16 je sati pod nadzorom vatrogasaca, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Kako je rekao Hini, na terenu su trenutno jedan kanader i 40 vatrogasaca s područja Dugopolja, Trilja, Sinja, Dicma, Žrnovnice i Splita s 12 vozila, a do večeri bi požar trebao biti lokaliziran. Gore hrastovina i trava.

Zapovjednik DVD-a Trilj Mladen Klarić je rekao kako im gašenje na terenu otežava jako jugo, no srećom nisu ugrožene kuće niti poslovni objekti. U gašenju su im pomagala dva kanadera i dva fair-bossa, no na terenu je sada ostao jedan kanader.

Taj je požar buknuo u 12:30 na Gačića glavici, a sat vremena kasnije doletjele su zračne snage, u pomoć kolegama na terenu. Na istom je mjestu gorjelo i jučer kada je u dva sata vremena opožareno nešto manje od dva hektara trave i hrastovine.

 

Nova opožarena površina još nije procijenjena

"Dana 1. kolovoza 2021. u 12:37 sati zaprimljena je dojava o požaru trave, niskog raslinja i makije na lokaciji Gačića Glavica između Trilja i Biska. Zbog jačeg vjetra požar se brzo širio pa je zatraženo angažiranje 2 Air-tractora Fire Boss, a nakon procjene pilota na požarištu i uz suglasnost županijskog vatrogasnog zapovjednika i glavnog vatrogasnog zapovjednika zatraženo je angažiranje i 2 zrakoplova Canadair.

Osim zračnih snaga u gašenju požara sudjeluje 38 vatrogasaca s 11 vozila iz JVP-a Sinj i Split te DVD-a Trilj, Sinj, Dicmo, Dugopolje, Split, Klis i Žrnovnica.

Požar je pod kontrolom vatrogasaca, a opožarena površina još nije procijenjena", izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.