Požar kod Mostara koji je jučer gasio kanader opet se aktivirao

Foto: EPA

POŽAR na području Čabulje između Mostara i Širokog Brijega koji je sinoć gasio hrvatski kanader se ponovno rasplamsao, a gasitelji pokušavaju spriječiti da se proširi na šumu te približi kućama, dok je stanje teško i na požarištu kod Jablanice.

"Bez pomoći s neba, bilo da su u pitanju kanaderi ili kiša, ovo je jednostavno gotovo nemoguće ugasiti", rekli su iz Vatrogasne postrojbe u Mostaru govoreći o požaru na području planine Čabulje iznad Mostara.

To je požarište sinoć pomagao gasiti i hrvatski kanader. No, tijekom jutra se vatra ponovno proširila te guta pred sobom travu, nisko raslinje i makiju. Gasitelji su se rasporedili prema lokalitetu Ošljara i Vlajne kako vatrena stihija ne bi zahvatila šumu i ugrozila kuće.

"Stanje nije jednostavno, a vjetar koji mijenja smjer stvara dodatne probleme", navode gasitelji.

Teško stanje

Stanje je teško i u Jablanici, gdje se požarište širi prema naselju Donja Jablanica i Komadinovo Vrelo nedaleko od glavne magistralne prometnice M-17 koja povezuje Mostar i Sarajevo.

Zbog strmog brdovitog terena gasitelji su u teškome položaju. Tijekom dana očekuje se dolazak vatrogasaca iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Aktivan je i požar kod Stoca koji gasitelji također ne mogu staviti pod nadzor zbog toga što gori na miniranom području.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.