Pomorska policija u Splitu u tjedan dana ispisala 41 kaznu

Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

DJELATNICI splitske Pomorske policije protekli su tjedan kaznili 41 osobu zbog raznih prekršaja u sigurnosti plovidbe i drugog, doznaje se danas u splitskoj policiji. 

Policijski službenici najviše su kazni ispisali zbog nepropisnog glisiranja, prekrcaja osoba i nedostatka dokaza o stručnoj osposobljenosti. Bilo je kazni i zbog toga što na plovilu nije bilo drugog člana posade, kao i zbog neposjedovanja potrebnih isprava, sve sukladno Pomorskom zakonu i ostalim zakonima koji se odnose na sigurnost plovidbe. 

Upozorenje za one koji upravljaju gliserima i skuterima

Tijekom turističke sezone policija će, radi prevencije, nastaviti nadzor i kontrolu na moru, samostalno i u suradnji s drugim službama. 

"Posebno upozoravamo osobe koje upravljaju gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon da se obavezno pridržavaju propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegle mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba", kazali su u policiji. 

S obzirom na povećani intenzitet prometa na moru, uputili su sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi bilo što manje negativnih događaja na moru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.