Pomoć presretačima: Schumachere na cesti ubuduće će loviti i helikopteri

IZ MINISTARSTVA unutarnjih poslova najavljuju kako će tijekom ovog ljeta pojačati ophodnju u prometu te da će nadzirati promet i iz zraka u svrhu smanjenja broja prometnih nesreća, piše Jutarnji list.

Tim putem će se vršiti maksimalno pokrivanje autocesta i državnih cesta koje vode prema turističkim destinacijama, posebno za vrijeme vikenda. Iz MUP-a kažu kako će iz zraka u policijskom helikopteru policajac dojavljivati ophodnji na cesti i presretačima prometne nesreće, grube prekršaje i zastoje.

Podsjetimo, austrijski prometni klub VCO proveo je studiju kojom se potvrđuje da je Hrvatska prema broju poginulih na milijun stanovnika najopasnija europska zemlja. No iz MUP-a kažu da je ta studija netočna jer se radi o starim pokazateljima, odnosno da broj poginulih na hrvatskim cestama iz 2009. godine nije 150, već 124.

U svrhu veće sigurnosti na cestama tiskane su i brošure "Ljeto na hrvatskim cestama" u kojima su navedene zakonske odredbe, savjeti turistima te važniji telefonski brojevi na hrvatskom, francuskom, engleskom, slovenskom, njemačkom, mađarskom, češkom i talijanskom jeziku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.