Hrvatski policijski pas Jack od Moslavine u Austriji uhvatio provalnika

Foto: Austrijska policija

AUSTRIJSKI mediji pišu da je policijski pas koji se zove Jack od Moslavine uspješno apsolvirao svoj prvi službeni zadatak te je uhvatio provalnika u gradiću Lasberg.

Naime, četvorica počinitelja - dvojica Talijana i dvojica Armenaca - su u noći s 28. veljače na 1. ožujka provalili u prodavnicu u Lasbergu. Trojica su ušli unutra, dok je jedan ostao čekati za volanom u automobilu. No, nisu bili baš previše tihi, te su susjedi čuli kako razbijaju staklo, pa su pozvali policiju, koja se ubrzo pojavila, a s njima i dvogodišnji pas Jack.

Pronašao provalnika koji se skrivao dok su suučesnici bježali
 
Dvojica su se provalnika dala u bijeg, a za njima je krenula policija te ih brzo uhvatila. Treći je ostao skriven u trgovini u koji su prethodno provalili, no njega je nanjušio i pronašao Jack. Provalnik ga je pokušao udariti nogom pa ga je policijski pas ugrizao za list, a onda su došli policijski službenici i uhapsili i trećeg provalnika.
 
Jack je sedmi policijski pas kojeg koristi policijski inspektor Alfred Schaffelhofer i oduševljen je njegovim učinkom, pa se medijima pohvalio kako je uspješno prošla Jackova prva akcija. 
 
Vrijedi još napomenuti kako je Jack od Moslavine uzgojen u Hrvatskoj, od uzgajivača pasa koji se bavi belgijskim i nizozemskim ovčarima.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.