Policija otkrila krivca za utapanje ribiča u Poreču

DA ISTINA uvijek ispliva na vidjelo potvrđuje i slučaj smrti 49-godišnjeg Vinka Maretića, za kojeg se vjerovalo kako se nesretnim slučajem utopio u uvali Brulo, u turističkom naselju Plava laguna u Poreču.

Tijekom jučerašnjeg dana policija je privela 17-godišnjaka iz Poreča, zbog osnovane sumnje kako je 11. studenog prošle godine gurnuo nesretnog ribiča, koji je oko 18 sati pecao ribu na molu u Plavoj laguni.

Kako policija nije vjerovala da se radi o nesretnom slučaju, jer su u to vrijeme u blizini mjesta događaja bila sedmorica mladića, svi su bili privedeni na obavijesni razgovor, tijekom kojeg su se trojica slomila i priznala što se uistinu dogodilo, piše Večernji list. Kazali su policiji kako je spomenuti maloljetnik ribiča gurnuo u more, nakon čega mu je istražni sudac jučer odredio 24-satno zadržavanje.

"Tog dana otišao je pecati za svoj užitak, a kad se nije vratio, otišle smo ga tražiti kuma i ja. Kuma je obavijestila policiju. Kad su mi u ponedjeljak javili da mladića sumnjiče, ostala sam šokirana", izjavila je za Večernji Maretićeva supruga Gracijela. Motiv zbog kojeg je maloljetni huligan gurnuo ribiča u more policiji i dalje nije poznat. Skupina mladića s kojima je bila, navodno je prije incidenta pušila marihuanu.

K.S.
Foto: Srećko Niketić/CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.