Policija objavila ime krvnika iz Londona

Foto: Stefan Rousseau/Press Association/PIXSELL

POLICIJA je objavila kako je osoba koja je odgovorna za napad Khalid Masood.

>> TEROR U LONDONU Manijak autom gazio ljude pa izbo policajca, najmanje 4 mrtvih i 20 ozlijeđenih

>> UZNEMIRUJUĆA SNIMKA Kaos u Londonu, pregaženi ljudi leže po cesti

>> ISIS-ov šljam slavi napad u Londonu i pozivaju na nove napade: "Počinje naša bitka na vašoj zemlji"

Masood je rođen u Kentu, u Velikoj Britaniji i ima 52 godine, prenosi BBC.

Masooda je prije nekoliko godina ispitala domaća obavještajna služba MI5 u vezi s "nasilnim ekstremizmom", no u toj je istrazi proglašen "nebitnom osobom".

Iza sebe ima velik popis prekršaja.

Policiji je otprije poznat zbog prijava za napad, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, posjedovanje oružja kao i zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Ubio četiri osobe

Podsjetimo, u napadu su ubijene četiri osobe, uključujući policajca i napadača koji je izveo teroristički napad pred britanskim parlamentom.

Napadač je najprije vozilom pokosio pješake na Westminsterskom mostu, koji vodi prema zgradi parlamenta, a potom je prišao zgradi parlamenta i nasmrt izbo policajca.

Policija ga je nakon toga upucala i ubila. U napadu je ozlijedio preko 40 osoba.

Odgovornost za napad je preuzela Islamska država, dok je osam osoba uhićeno u pretresima nakon napada u Birminghamu i Londonu.

Žrtve s napadača

Među poginulima je četrdesetgodišnjakinja koja je smrtno stradala na Westminsterskom mostu na kojemu se počinitelj napada vozilom zaletio u mnoštvo. Riječ je o Ayshi Frade (43), britanskoj državljanki španjolskog porijekla, majci dvoje djece, rekao je novinarima zapovjednik odjela za protuterorizam Scotland Yarda Mark Rowley.

I druga je žrtva stradala na Westminsterskom mostu. Radi se o 54-godišnjem američkom turistu Kurtu Cochranu koji je u Londonu bio sa suprugom proslavljajući ondje 25 godišnjicu braka.

Treća žrtva je policajac Keith Palmer (48) koji se u trenutku napada nalazio na ulazu u zgradu parlamenta. Napadač ga je više puta izbo nožem, zadavši mu smrtonosne ozljede. Palmer nije bio naoružan, a u policiji je radio 15 godina, kazao je Rowley.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.