Policija objavila detalje divljanja u NSB-u: Teško ozlijedili mladića i ženu

Foto: Pixsell/Robert Anic

POLICIJA je objavila detalje upada maskiranih napadača u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu.

>> Maskirani napadači upali u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu, dvoje ozlijeđenih

Podsjetimo, sinoć su napadači upali u predvorje NSK, naoružani šipkama i palicama i napali jednog mladića. 

Osim u NSK, upali su u kafić Dalmatinka u neposrednoj blizini koji su demolirali.

Teško ozlijeđen mladić

"Jučer, 24. listopada oko 18 sati na Trnju, Hrvatske bratske zajednice, ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, više je nepoznatih počinitelja verbalno napalo 21-godišnjaka koji je potom ušao u predvorje knjižnice, a nepoznati počinitelji za njim", javljaju iz zagrebačke policije.

U predvorju knjižnice bio je 29-godišnjak koji je iz zasad neutvrđenog razloga tjelesno napao 21-godišnjaka. Liječnička pomoć 21-godišnjaku je pružena u KB Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, a policijski službenici doveli su 29-godišnjaka u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, dok za ostalima intenzivno tragamo, kažu iz policije.

Napad na staricu

"Isto tako oko 18.10 sati na Trnju u Paromlinskoj, u ugostiteljskom objektu, više je nepoznatih počinitelja oštetilo ulazna vrata i inventar te su zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena dok materijalna šteta zasad nije utvrđena", dodaje policija.

Svjedokinja o napadu

Indexu se javila svjedokinja koja nam je ispričala kako je izgledao napad u prostorijama knjižnice.

"Bila sam tamo u predvorju knjižnice. Zaletjela se skupina od 10-15 dečkiju za jednim dečkom, s leđa su ga udarili i bacili na pod, nastavili s cipelarenjem dok su dvojica stajali na vratima.

Kad su se spustili stražari knjižnice oni su se razbježali van ali nisu pobjegli, opkolili su knjižnicu, derali se nešto, prešetavali desno lijevo i udarali sve oko sebe metalnim šipkama i bejzbol palicama...

"Tek kasnije su se razbježali, dečko koji je ozlijeđen u knjižnici ima prijelom nosa i par masnica po rebrima.

U predvorju nas je stajalo još možda desetak studenata uz osoblje, svi smo se razbježali ali ni na kog osim njega nisu nasrnuli. Svi su na sebi imali kapuljače a većina ih je imala neki tupi predmet u ruci. Užas i sramota, svi iz predvorja smo u šoku, gledali smo batinanje nedužnog studenta, nadam se da će nadzorne kamere pokazati nešto", ispričala je svjedokinja za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.