Suci i Kerum kršili epidemiološke mjere. Pitali smo policiju što poduzimaju

Video: Čitatelj Indexa

SPLITSKA policija još uvijek nije razgovarala sa svim akterima sada već legendarne proslave rođendana Ivice Mornara u konobi Željka Keruma u Kaštelima na kojoj se okupilo pet splitskih sudaca i još nekoliko uzvanika.

Kao što je poznato, na zabavi su bili suci Županijskog suda Dinko Mešin i Miho Mratović predvođeni predsjednikom Brunom Kleinom, sudac Općinskog suda Tomislav Zlodre i predsjednik Upravnog suda Silvio Čović, inače jedini iz društva koji ne igra mali nogomet s Mornarom.

Druženje sudaca s Kerumom ne bi trebalo biti pretjerano interesantno policiji da na snazi nisu epidemiološke ili protupandemijske mjere koje, uz ostalo, nalažu druženje maksimalno deset osoba iz dvaju kućanstava te ne dopuštaju rad ugostiteljskih objekata. U redu, Kerumova konoba nije baš tipičan ugostiteljski objekt, nego više mjesto rezervirano za prijatelje i poslovne suradnike, ali Kerum, Mornar i suci definitivno žive u više od dva kućanstva.

> Otkrivamo imena sudaca koji su nedavno bili na derneku kod Keruma

Policija još u petak najavila provjere

Još u petak, nakon našeg teksta u kojem smo objavili imena sudionika, policija je priopćila da će "obaviti potrebne provjere", a, evo, do danas, kako smo doznali, nije ni popričala sa sucima koji bi joj jamačno mogli dati niz korisnih saznanja o eventu. A i blizu su, zgrada Policijske uprave odmah je uz sudsku.

Je li policija razgovarala s Kerumom i Mornarom, nismo doznali jer nam ni jedan ni drugi nisu htjeli odgovoriti na pozive.

Iz policije smo, pak, danas dobili jednu ne baš sadržajnu rečenicu: "Poštovani, u odnosu na Vaš upit možemo izvijestiti kako je postupanje u tijeku."

Policija nije kontaktirala ni Tomislava Borozana, ravnatelja Javne ustanove sportski objekti. Njega je kamera uhvatila u dojmljivom trenutku dok je plesao pored Željka Keruma. "Bio sam u prolazu od sjedalice do WC-a i morao sam malo dat' podrške", objasnio nam je svoju plesnu točku Borozan koji je ravnatelj postao kao član Kerumove Hrvatske građanske stranke.

Snimka danima kruži po društvenim mrežama

S kim, dakle, policija razgovara, što, kako i prema kome postupa, ostat će nam i u ovom slučaju enigmatično. Zasad barem.

Fešta je održana 23. siječnja, tekst s imenima aktera objavili smo prije četiri dana. Neki su mediji i prije nas pisali o proslavi, ali bez otkrivanja identiteta aktera, a snimka zabave procirkulirala je društvenim mrežama već dan-dva nakon što je održana.

Policija i dalje postupa. Bitno sporije nego u nekim drugim slučajevima kada je hitro i represivno reagirala na otvaranja kafića i teretana. U petak smo objavili informaciju N1 televizije da su policajci stigli do Kerumove konobe pa se povukli kad su vidjeli novinare.

> Policija došla do Kerumove konobe pa otišla jer su tamo bili novinari

Nema veze, bitno da se postupa.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.