Polančec svjedočio u procesu protiv bivših šefova Podravke



DAMIR POLANČEC, bivši potpredsjednik Vlade optužen za cijeli niz korupcijskih afera, i Miroslav Vitković, predsjednik Uprave Podravke, na Općinskom sudu u Koprivnici svjedočili su u procesu protiv Zdravka Šestaka, Darka Marinca i Zdravka Šketa.

Šestaka i Marinca se optužuje da u svibnju i lipnju 2007. godine, tijekom dogovora i odobrenja kredita od 5 milijuna kuna Slozi, nisu postupali s pažnjom dobrog gospodarstvenika te su oštetili Podravku.

Početkom travnja su Šestak kao predsjednik Uprave Podravke i Šket kao predsjednik Uprave Sloge sklopili sporazum o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretninama Sloge. Šestak i Šket su znali da je Sloga pred stečajem i da će se svakim opterećenjem imovine smanjiti mogućnost namirenja njezinih vjerovnika. Sklapanjem založnog prava je umanjena vrijednost stečajne mase.

No, Polančec tvrdi da to nije točno. Bivši potpredsjednik Vlade kazao je kako je kredit izdan u dobroj vjeri i kako je Podravka očekivala da će ga Sloga uspjeti isplatiti. "Da se nije dogodila svjetska kriza i recesija, plan bi uspio", kaže Polančec koji u cijeloj priči ne vidi ništa sporno.

Vitković, s druge strane, smatra da kredit Slogi nikad nije trebao biti odobren. "Ja takav kredit ne bih odobrio. Pa nije Podravka banka da dijeli novac naokolo", rekao je Vitković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.