Pokrenut istražni postupak protiv "jataka s Pelješca"

UMIROVLJENI zadarski branitelji Želimir Morović i Ivan Matak, oba 50-godišnjaci predmetom su istražnog postupka Općinskog državnog odvjetništva u Zadru zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela utaje poreza i drugih davanja u kupoprodaji nekretnina u Vodnjanu.

Naime, prema prijavi dvojac je od 21. rujna do 15. prosinca 2006. godine izbjegao platiti porez i doprinose na primljene provizije za sudjelovanje i posredovanje u kupoprodaji nekretnina u Vodnjanu. Podsjetimo kako je zadarska policija u ožujku kazneno prijavila Zadrane zbog sumnje da su 50-godišnjaci posredovali u prodaji nekretnina na području Istre 2006. godine, nakon čega zarađenu proviziju od ukupno 17,100.000 kuna nisu prijavili Poreznoj upravi.

"Zadrani su od privatnih vlasnika kao fizičke osobe izravno kupovali golem, višemilijunski vrijedan prostor na području Vodnjana za tvrtke “Ilirija 2” i “Ilirija 3”, iza kojih navodno stoji nekretninski fond Coorporatie Emac Illyrian Land Fond (CEILF) iz Nizozemske", piše Slobodna Dalmacija podsjećajući kako se taj Fond pojavio i u kupnji 4,1 milijun četvornih metara poljoprivrednog zemljišta na Pelješcu.

M.M.
Foto:Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.