Podignuta optužnica protiv referentice koja je uzela 974.000 kn općinskog novca

Foto: FaH

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv hrvatske državljanke (1971.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave, objavljeno je na službenim stranicama.

Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret da je, u razdoblju od 22. kolovoza 2008. do 21. listopada 2019., kao referentica za društvene i opće poslove u Odjelu za upravne djelatnosti Općine Generalski stol, između ostalog zadužena i za poslove platnog prometa te isplata pomoći iz socijalnog programa Općine i programa potpora poljoprivrednicima, u namjeri da si pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist, sa žiro-računa Općine putem aplikacije elektroničkog bankarstva za čije korištenje je u ime Općine bila ovlaštena, kroz ukupno 1789 različitih transakcija isplaćivala novčana sredstva na veći broj svojih osobnih tekućih računa otvorenih u različitim bankama.

Uzela gotovo milijun kuna općinskog novca

Okrivljenica se također tereti da je radi prikrivanja isplate novčanih sredstava na njezine privatne račune, u razdoblju od 9. listopada 2017. do 21. listopada 2019., prepravljala izvatke po transakcijskom računu Općine. U tim je izvadcima neistinito navodila da su isplate izvršene u korist različitih fizičkih i pravnih osoba sa svrhom raznih oblika subvencioniranja, naknada i pomoći, a potom ih je predavala u računovodstvo Općine radi knjiženja, iako je znala da njihov sadržaj ne odgovara istini.

Na opisani način okrivljenica si je na štetu proračuna Općine Generalski stol pribavila nepripadnu imovinsku korist od najmanje 974.083,40 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.