Plenković: Većina nije svjesna da plaća struju deset puta manje od tržišne cijene

Foto: Robert Anić/PIXSELL

SJEDNICA vlade održala se danas u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Početak sjednice kasnio je više od pola sata.

Plenković: I dalje ćemo nastaviti raditi na dobrobit hrvatskih građana

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se na jučerašnji dan posvećen Nacionalnom vijeću za euro za pripremu četiri mjeseca za uvođenje eura u Hrvatskoj.

Spomenuo je četiri ključne točke - zaštitu potrošača, pravnu sigurnost i sve propise, prilagodbu svih segmenata društva, gospodarstva, a osobito opskrbu banaka, poduzeća i građana novcem te javnu raspravu o uvođenju eura.

"Imali smo i sjednicu vlade u ponedjeljak u vezi cijena naftnih derivata, gledat ćemo kako da ponovno reagiramo da ta cijena bude u prihvatljivim okvirima, a vlada radi na paketu mjera kako bismo ublažili posljedice ove energetske krize, jer su cijene energenata na tržištima zaista toliko velike da većina naših građana nije ni svjesna da plaćaju mjesečno struju više od deset puta jeftiniju od tržišne cijene", rekao je Plenković. Dodao je da će vlada i dalje nastaviti raditi na dobrobit hrvatskih građana.

O srpskoj optužnici protiv pilota: Srbija se treba suočiti sa svojom prošlošću

Komentirajući optužnicu protiv pilota koja je podignuta u Srbiji, Plenković je podsjetio da su se s pilotima sastali prije nekoliko mjeseci te da je optužnica politički montirana.

"Srbija se treba suočiti sa svojom prošlošću, s učincima velikosrpske agresije Miloševićeva režima, Hrvatska je bila žrtva agresije, Domovinski rat imao je oslobodilački karakter i naši piloti bit će pod posebnom skrbi u ovom kontekstu i naći ćemo način kako reagirati", rekao je premijer, dodavši da vlada nije dobila nikakav pisani dokument u kojemu se obavještava o optužnicama.

Medved: Slučajevi urušavanja objekata u Sisku obvezuju na intenziviranje uklanjanja

Potpredsjednik vlade i ministar branitelja Tomo Medved kazao je kako slučajevi urušavanja dvije zgrade u Sisku obvezuju na nastavak i dalje intenziviranje aktivnosti uklanjanja objekata opasnih za sigurnost. Medved je istaknuo da je dosad uklonjeno 650 objekata na području Sisačko-moslavačke županije koju je krajem 2020. pogodio razoran potres.

U procesu obnove dosad su 7732 obiteljske kuće dodijeljene projektantima, obnovljeno je 3280 kuća, a trenutno se radovi obavljaju na njih 695. Kod izgradnje zamjenskih kuća ugovorena je izgradnja njih 312 vrijednih 273 milijuna kuna, a u postupku je odabir izvođača za dodatnih 266 kuća.

Nastavljaju se i radovi na izgradnji ukupno osam zamjenskih višestambenih zgrada u Petrinji, Topuskom i Glini u vrijednosti 208 milijuna kuna. U tijeku je i natječaj za odabir izvođača za tri višestambene zgrade u Glini i jedne u Dvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.