KORONAVIRUS

Pitali smo HRT hoće li restorani i hoteli i dalje plaćati pristojbu

Foto: 123rf

ZAMP je danas obavijestio kako će zbog stanja u vezi s koronavirusom u Hrvatskoj odgoditi izdavanje i slanje računa za ožujak svim ugostiteljskim objektima, hotelima, restoranima, frizerskim salonima i drugim malim korisnicima. To je izazvalo podijeljene reakcije s obzirom na to da većina restorana, hotela, ali i kafića ili ne radi ili neće raditi u ožujku sukladno naputku vlade Andreja Plenkovića.

>> Restorani i kafići zatvoreni, hoće li im ZAMP i dalje uzimati novac?

No dok ZAMP razmatra hoće li u konačnici možda ipak odustati od naplate te je otvoren za raskid ugovora svih onih koji su zatvorili svoja vrata, pitanje naplate HRT-ove pristojbe i dalje ostaje otvoreno. HRT-u smo se obratili upitom i dobili prilično nejasan odgovor.

HRT: Postupit ćemo prema napucima vlade

"Hrvatska radiotelevizija pozorno prati sve aktivnosti Vlade RH po ovom pitanju te će shodno tome postupiti prema napucima Vlade, odnosno nadležnog državnog ministarstva", stoji u odgovoru HRT-a na upit razmišlja li se o odgodi ili otpisu pristojbe za ugostiteljstvo.

Podsjetimo, HRT se dobrim dijelom financira prisilnim prikupljanjem pretplate iz džepova građana. Ako imate televizor, mobitel, laptop ili autoradio, morate mjesečno platiti 80 kuna, neovisno o tome gledate li HTV i slušate li neki od programa Hrvatskog radija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.