Pet žena nasmrt pregaženo u stampedu na sjeveru Indije

PET je žena nasmrt pregaženo u stampedu koji se dogodio danas u blizini duhovnog centra u distriktu Sirsa u sjevernoj indijskoj državi Haryana, prenosi CNN.

Incident se dogodio u duhovnoj komuni Dera Sacha Sauda, koju je danas posjetilo oko 60.000 vjernika, a stampedo je pokrenut u trenutku dok je mnoštvo hodočasnika hodalo cestom prema duhovnom središtu. Pretpostavlja se da su loši vremenski uvjeti dijelom uzrokovali stampedo nakon što su se vjernici nastojali što prije skloniti u hram od nadolazećeg nevremena.

Stampeda su vrlo česta u Indiji, posebno u vrijeme vjerskih blagdana i hodočašća, jer najčešće mala naselja i duhovna središta ne mogu prihvatiti veliki broj hodočasnika i posjetitelja, a dodatnu nevolju izaziva i činjenica da lokalne policijske snage najčešće nisu u stanju osigurati red na takvim okupljanjima.

U ožujku ove godine 63 hodočasnika su poginula u stampedu u državi Uttar Pradesh na sjeveru Indije, koji je pokrenut nakon što se među vjernicima proširio glas da se u blizini jednog hrama dijeli besplatna hrana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.