Tajni sastanak u Pentagonu: Pozvali vojne proizvođače, žele brže naoružati Ukrajinu

Foto: EPA

U PENTAGONU je jučer održan sastanak s osam najvećih dobavljača američke vojske kako bi pokušali naći način da brže naoružaju Ukrajinu, doznaje CNN detalje tajnog sastanka.

Raspravu je vodila zamjenica ministra obrane Kathleen Hicks, koja je naglasila da je cilj Pentagona da nastavi opskrbljivati ​​Ukrajinu oružjem, a istovremeno može održati spremnost američkih snaga i podržati obranu saveznika.

CNN navodi kako ima problema u lancu opskrbe. Naime, dužnosnik obrambene industrije rekao im je da se glavni proizvođači oružja suočavaju s ozbiljnim problemima u lancu opskrbe i nedostatkom pristupačne radne snage.

Proizvodni kapaciteti mogli bi se suočiti s dodatnim izazovima jer moraju ispuniti i ukrajinske ugovore, ali dolazi i do povećane potražnje zbog američke obrane.

Tajni sastanak je djelomično trebao umiriti proizvođače među kojima su među njima su Lockheed Martin, Raytheon, General Dynamics i drugi.

Brže dobivanje oružja za Ukrajinu

Ali prvenstveni cilj sastanka je bio usmjeren na ubrzanja proizvodnje oružja za Ukrajinu, uključujući sustave koji se mogu brzo isporučiti i učinkovito koristiti uz minimalnu obuku.

Visoki dužnosnik obrane rekao je da masovne isporuke oružja Ukrajini, uključujući tisuće protuoklopnih projektila Javelin i protuzračnih projektila Stinger, nisu utjecale na spremnost američkih snaga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.