Penavin savjetnik prijetio muškarcu ubojstvom. Istražuju ga DORH i policija

Screenshot: Facebook

"POLICIJA provodi izvide o događaju i trenutno utvrđuje sve okolnosti samog događaja", rekli su nam iz vukovarsko-srijemske policije odgovarajući na upit o snimci na kojoj su vidljive prijetnje Tomislava Josića, predsjednika Savjeta za branitelje gradonačelnika Vukovara. Josić, naime, u jednom trenutku koordinatoru Živog zida Vukovarsko-srijemske županije Pavlu Josiću kaže: "Jesi li ti otporan na metke, sine? Možeš se braniti koliko hoćeš. Pazi što radiš."

>> VIDEO Penavin savjetnik čovjeku prijeti ubojstvom: "Jesi otporan na metke?"

Snimka prijetnje jučer je objavljena na Facebooku Živog zida, a traje 30-ak sekundi. U jednom trenutku Josić je postao svjestan da je sniman te je djevojku iza kamere, uz psovke, pitao: "Jesi to snimila?" Nakon toga je pokušao nasrnuti na osobu koja je držala kameru. Iz policije kažu kako su upoznati s onim što je objavljeno te da su obaviještene i druge institucije.

"O događaju je upoznato državno odvjetništvo", kažu nam na kraju iz policije. Iz Živog zida kažu kako je sukob nastao zbog njihovog službenog pitanja Uredu gradonačelnika o trošenju proračunskog, odnosno gradskog novca, postavljenog Tomislavu Josiću. Koordinator Živog zida rekao je i kako policiji neće prijaviti cijeli slučaj, no da se nada kaznenom progonu po službenoj dužnosti.  

Penava brani Josića

Naglasimo kako je vukovarski gradonačelnik Ivana Penava danas održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o neprocesuiranju ratnih zločina te eventualnom prosvjedu u Vukovaru, no ni jednom riječju nije komentirao Josićeve prijetnje. Od gradonačelnika Penave zatražili smo komentar, no do objave članka nismo dobili nikakav odgovor. Podsjetimo kako je Penava prije samo 10 dana javno branio Josića zbog jedne njegove druge izjave, koja se također mogla shvatiti kao prijetnja.

"Naoštrili smo motike, čekiće, lopate, vile i ostale stvari i čekamo neku drugu priliku da se ukaže", rekao je Josić u rujnu na sastanku HVIDRA-e gdje je naglasio da u Hrvatskoj ima 21 nacionalna manjina, no da problem postoji samo s jednom. Penava je braneći Josića naglasio kako je riječ o heroju Domovinskog rata koji nema ni jednu mrlju na svom ratnom i životnom putu.

Josić tvrdi da je bio isprovociran

Sam Tomislav Josić u razgovoru za N1 televiziju pokušao je objasniti kako je zapravo bio isprovociran te da je rečenicu o metku rekao kroz smiješak. Josić smatra kako se njegove rečenice ne mogu smatrati prijetnjom, kako sama snimka nije objavljena u cijelosti kao i da je zapravo bio isprovociran.  

"Jedno pet puta su mi rekli 'hajdemo se odmah obračunati' i rekao mi je da se on ničega ne boji. Ja sam mu na to pitao je li otporan na metak", nudi svoju verziju događaja Josić.

Ono što se na snimci vidi i čuje je da Penavin savjetnik osim prijetnje više puta kaže: "Pazi što radiš!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.