Australski par koji je ubio policajce objavio video tijekom pucnjave, spominje demone

Foto: EPA

ČINI SE da je par koji je osumnjičen za ubojstvo troje ljudi u Australiji objavio video za vrijeme napada, u kojem je priznao počinjena ubojstva. Policija Queenslanda je kazala kako zna za tu snimku, ali nije potvrdila prikazuje li Garetha (47) i Stacey (45) Train.

Podsjetimo, u pucnjavi do koje je došlo u ponedjeljak u australskom gradiću Wieambilli, u saveznoj državi Queensland, poginulo je šestero ljudi, među njima i dvojica mladih policajaca. Garetha i Stacey Train, zajedno s Garethovim bratom Nathanielom, ubila je policija nakon što su oni pucali u dva policajca i susjeda.

Snimali tijekom pucnjave

Vlasti istražuju povezanost para i brata s teorijama zavjere. Dužnosnici su rekli da su osumnjičenici koristili više vrsta oružja, ali da se tek treba utvrditi motiv napada. Predsjednik lokalnog sindikata policije Ian Leavers kazao je da je posjed na kojem je došlo do pucnjave, koji pripada Garethu i Stacey Train, bio opremljen sofisticiranim sustavom nadzora te zalihama oružja i streljiva.

Na videosnimkama objavljenim na YouTubeu vidi se kako muškarac i žena, koji sliče na Garetha i Stacey, pucaju na policiju, s tim da se navodi kako se zovu Daniel i Jane. Lokalni mediji pišu da se radi o srednjim imenima Garetha i Stacey. Objava je u međuvremenu izbrisana, piše BBC.

Par na snimci priznao ubojstva

Na jednoj snimci se vidi kako par priznaje ubojstva i govori o vragovima i demonima.

Video je objavljen u ponedjeljak u 19:39, tri sata nakon što su četiri policajca stigla na imanje. U pucnjavi su ubijeni Matthew Arnold i Rachel McCrow, kao i 58-godišnji Alan Dare, susjed koji se pojavio u kući zabrinut da je izbio požar.

Garethov brat i Staceyn bivši suprug Nathaniel Train se ne pojavljuje na snimci. Specijalna policija je nakon šest sati pucnjave ubila troje osumnjičenika. Vlasti su priopćile da bi tijekom istrage bilo neprikladno komentirati videosnimke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.