Pankretić: HEP je kriv za poplave u Lici

POTPREDSJEDNIK Vlade Božidar Pankretić danas je s direktorom Hrvatskih voda Jadrankom Husarićem posjetio potopljenu Kosinjsku dolinu te je za poplave kakve ne pamte ni najstariji građani Perušića neizravno optužio HEP.

"Hrvatska Vlada traži hitan sastanak s direktorom HEP-a kako bi se riješili dugogodišnji problemi s poplavama u ovome području. Došlo je vrijeme da se mora znati hoće li doći do gradnje hidroakumulacije Kosinj 2, ako ne, onda treba tražiti druga rješenja u vidu podizanja prometnica", rekao je Pankretić te dodao kako će se pobrinuti da Vlada sanira štete nastale u ovoj katastrofalnoj poplavi.

U poplavljenoj dolini je "ratno stanje", jer se noćas vodostaj podigao još 50 centimetara. Čamcima se stanovnicima odsječenih naselja prevozi voda, hrana, lijekovi i svijeće. Građani toga područja vratili su se u Srednji vijek jer žive bez struje, pitke vode i telefona. Poplavljeno je 150 kuća, a 1500 ljudi je odsječeno od svijeta. No, današnje padanje vodostaja nagovijestilo je bolje dane za stanovnike Kosinjske doline. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.