Osuđeni muž i žena koji su prošli vikend napali aktiviste u Splitu

Screenshot: Dnevna doza splitskog nereda

ANTE TONKOVIĆ, vlasnik tvrtke Akceleracija, i njegova supruga Alena, profesorica stranih jezika u gimnaziji Marko Marulić, osuđeni su nepravomoćno na splitskom Prekršajnom sudu na uvjetnu i novčanu kaznu zbog remećenja reda i mira na Matejuški odnosno napada na Bojana Ivoševića, administratora stranice Dnevna doza splitskog nereda, javlja Dalmatinski portal.

Ante Tonković kažnjen je sa sedam dana zatvora, uvjetno na godinu dana, a supruga Alena na maksimalnu novčanu kaznu od 1274 kune.

Podsjetimo, Tonković je za vikend napao skupinu aktivista na splitskoj Matejuški. Među napadnutima je bio i Bojan Ivošević, jedan od osnivača Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda, na kojoj se upozorava na komunalne probleme. Prema Ivoševićevim riječima, prvo ga je verbalno napala supruga Ante Tonkovića.

No nakon što je uključio kameru na svom mobitelu i obavijestio je da uživo na Facebooku prenosi što se događa, prema njemu su krenuli njen suprug Ante Tonković i sin te su čak bacali i kamenje u njegovom pravcu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.