Oporavak globalne trgovine pomogao Deutsche Postu

Ilustracija: EPA

NJEMAČKI logistički div Deutsche Post izvijestio je da mu je prihod u trećem tromjesečju poskočio gotovo za četvrtinu, potaknut valom potražnje za logističkim uslugama u razdoblju oporavka globalne trgovine od koronakrize.

Prihod njemačke tvrtke bio je u razdoblju od srpnja do rujna veći za 23.5 posto nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, dosegnuvši 20.04 milijarde eura.

Konsolidirana neto dobit uvećana je za 27.7 posto i iznosila je 1.08 milijardi eura. Gotovo isti postotni rast bilježila je i operativna dobit, dosegnuvši 1.8 milijardi eura.

Oporavak globalne trgovine

Poslovanje Deutsche Posta potaknuo je snažan oporavak globalne trgovine nakon ublažavanja koronamjera koji je pokrenuo val potražnje za logističkim uslugama, podupirući rezultate DHL-a.

Iako su fizičke trgovine otvorene nakon ukidanja lockdowna, obujam isporuka pošiljki u elektroničkoj trgovini stabilizirao se na povišenoj razini, ističu u njemačkoj tvrtki.

Kompanija je već na kraju trećeg tromjesečja nadmašila ključne poslovne pokazatelje iz prošle godine, najbolje u njezinoj povijesti, i podigla je procjenu ovogodišnje operativne dobiti s više od sedam na više od 7.7 milijardi eura.

Stabilizacija troškova prijevoza

Podigli su i prognozu operativne dobiti u 2023. godini, s više od 7.4 milijarde na više od osam milijardi eura, procjenjujući da će se obujam pošiljki u e-trgovini zadržati na visokoj razini, a svjetsko gospodarstvo nastaviti sa solidnim oporavkom od koronakrize.

Troškovi prijevoza trebali bi se pak postupno stabilizirati, napominju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.