Opara u Upravno vijeće Lučke uprave šalje šefa mladeži HDZ-a Split, a u NO Parkova šefa HDZ-a Bol

Foto: FAH

SPLITSKI gradonačelnik Andro Krstulović Opara nastavlja čistku u gradskim firmama, upravnim vijećima i nadzornim odborima. Gotovo pa na svakodnevnoj bazi odlaze Baldasarovi, a dolaze HDZ-ovi i Kerumovi kadrovi.

Najnovije je razrješenje Drage Davidovića, direktora Vodovoda i nekadašnjeg šefa Baldasarove kampanje, iz Upravnog vijeća Lučke uprave Split. Davidović odlazi, a na njegovo mjesto, predstavnika Grada Splita u Upravnom vijeću, stiže Filip Odrljin, šef mladeži HDZ-a Split.

Novi Nadzorni odbor za novog direktora Parkova

Opara je posložio i nove članove Nadzornog odbora Parkova i nasada, gradske tvrtke koju vodi SDP-ovac Zoran Barac. Neće još dugo. Trebao bi ga zamijeniti Kerumov vijećnik Saša Franjkić i vlasnik kafića Baoli.

U Nadzorni odbor trebali bi ući šef HDZ-a Bol Ante Šunjić te troje Kerumovih ljudi. Šunjić bi trebao postati predsjednik. U NO Parkova dosad su bili Sebastian Vukušić, Ozren Bonačić, Davor Matijević i Vuka Erak.

Jučer se dogodila i prva smjena na čelu neke splitske gradske firme. Stanoupravu je preuzeo Ante Zuanić, dosadašnji pomoćnik direktora Marka Šundova. SDP-ovac Šundov, po svemu sudeći, nastavit će raditi u Stanoupravi. Zuanić je u Stanoupravu stigao za vrijeme Kerumove administracije.

Opara je prošlog tjedna najavio i smjenu na čelu Vodovoda. Davidovića navodno neće mijenjati zbog mutne vode nego zato što ne može slijediti njegove vizije. Pretpostavlja se da bi Davidoviću trebalo biti također ponuđeno adekvatno novo radno mjesto u Vodovodu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.