Objavljene fotografije napadača iz Manchestera neposredno prije napada

Screenshot: Greater Manchester Police

POLICIJA je objavila nove fotografije napadača iz Manchestera, Salmana Abedija, koje su nastale samo nekoliko sati prije nego što je izvršio napad.


Na fotografijama se vidi kako je bio obučen u traperice i tamnu podstavljenu jaknu te je imao kapu i naočali. Nazire se i da je nosio ruksak koji je skrivao bombu.

Ovo su prve fotografije koje prikazuju kako je 22-godišnjak izgledao kada je izveo najsmrtonosniji teroristički napad u Velikoj Britaniji od 2007. godine. Iz policije nisu otkrili gdje i kada točno su fotografije nastale.

Kretanje od povratka iz Libije nepoznato u potpunosti

Vjeruje se kako je napadač napravio zadnje preinake na bombi u stanu u centru grada prije nego što je krenuo u arenu u Manchesteru u kojoj se održavao koncert Ariane Grande.

Policija je uhitila 11 osoba povezanih s napadom te je pozvala sve koji imaju informacije o njegovom kretanju od 18. svibnja, kada se vratio u Veliku Britaniju iz Libije, da se jave i prenesu te informacije.

Stupanj prijetnje u Velikoj Britaniji je smanjen s kritičnog na ozbiljan, zbog značajnog napretka u istrazi, dok bi vojnici koji su poslani na ulice trebali biti povučeni sutra navečer.

Naoružana policija i dalje čuva stotine događaja u zemlji.
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.