Objavljena snimka silovanja u zatvoru u Rusiji. To je samo jedna od preko tisuću?

UPOZORAVAMO DA JE SADRŽAJ FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆ Screenshot: Gulagu.net

RUSKE vlasti pokrenule su u utorak istragu nakon što je objavljena videosnimka silovanja jednog zatvorenika, što je objavila nevladina organizacija koja tvrdi da je dobila stotine dojava o sustavnim mučenjima u ruskim zatvorima.

Nevladina organizacija Gulagu.net objavila mučnu videosnimku silovanja u trajanju od gotovo tri minute.

Snimka je nastala 18. travnja 2020. u bolničkom odjelu za zatvorenike oboljele od tuberkuloze u Saratovu, u središtu Rusije.

Na snimci se vide dvojica muškaraca koji su, kako se čini, odjeveni u unforme te muškarac vezan na krevetu kojeg pridržavaju i siluju nekom vrstom drške.

Čuju se urlici, a na kraju zatvorenik bespomoćno leži na krevetu, vezanih ruku i nogu.

Ovo je samo jedna od preko tisuću snimki?

Gulagu.net tvrdi da je dobio više od 1000 snimaka mučenja u zatvoru. Zatvorenike se maltretira kako bi se iz njih izvukla priznanja ili kako bi surađivali s čuvarima. 

Snimke je poslao bivši zatvorenik bjeloruske nacionalnosti koji je boravio u Saratovu, rekao je direktor Gulagu.neta Vladimir Osečkin, koji živi u egzilu u Francuskoj.

Ruska zatvorska služba u utorak je objavila da je u Saratov poslala inspektore kako bi provjerili autentičnost snimke. 

Istražni odbor u Saratovu također je otvorio istragu.Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da će biti potrebna "ozbiljna procedura ako se potvrdi autentičnost tih snimki". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.