Obitelj iz Koprivnice otrovala se plinom, među njima i dijete (5). U bolnici su

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

TROČLANA obitelj u kući u Koprivnici otrovala se ugljičnim monoksidom u večernjim satima.

Kako navode iz policije, sve se dogodilo zato što su u isto vrijeme radili protočni plinski bojler i kuhinjska napa te se smanjila razina kisika u kući, a istovremeno se povećala koncentracija ugljičnog monoksida.

Otrovani su dvoje 33-godišnjaka i petogodišnje dijete.

"Tročlanoj obitelji pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Koprivnica te će po zaprimanju liječničke dokumentacije biti poznata kvalifikacija ozljeda", naveli su iz policije.

Također su podsjetili na mjere sigurnosti kako bi se izbjegle slične situacije, uključujući smrt od trovanja plinovima.

Upozorenje policije

"Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to mora napraviti ovlašteni stručni serviser jer će se tako povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Potrebno je da ovlašteni dimnjačar pregleda i očisti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja pitajte svog dimnjačara. Izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva", naveli su iz policije.

Na kraju su dodali: "Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.