Nevrijeme pogodilo Austriju. Uništene kuće, odron zatrpao dvije žene

Screenshot: YouTube/Osttirol Online

NEKOLIKO škola zatvoreno je diljem Austrije jer su dijelove te zemlje pogodile jake padaline; mnoga područja zametena su snijegom, a prijete lavine i poplave.

Austrijska novinska agencija APA jutros je izvijestila da je noćas odron u Bad Gasteinu, južno od Salzburga, uništio dvije kuće i zatrpao dvije žene. Spasilačke službe su jednu od njih odmah izvukli, a drugu tek nakon nekoliko sati. Obje su zadobile ozljede i prevezene su u bolnicu.

Moguće lavine

Zbog nabujale rijeke Gurk, 70-ak vatrogasaca moralo je evakuirati 15 domova.

U južnom dijelu Austrije, nekoliko je sela bilo odsječeno zbog obilnih snježnih padalina. Određeni broj škola je zatvoren, a helikopteri nadlijeću obližnje planine zbog mogućih lavina.

U Veneciji mirnije

U Veneciji će se osjetiti olakšanje nakon dva dana poplava - prema prognozama razina vode će se spustiti i očekuje se da će danas škole ponovno otvoriti svoja vrata, rekli su gradski dužnosnici.

Međutim, za druge dijelove zemlje prognoza je još uvijek loša. Talijanska civilna zaštita upozorila je na daljnje poplave sljedećih dana, pogotovo u Toskani, te u regiji Emilia-Romagna oko Bologne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.