Nestao spis koji objašnjava zašto je Rijeka dala objekte na korištenje Tržnicama Rijeka

UNIŠTEN je ključan sudski spis Okružnog privrednog suda u Rijeci na temelju kojeg je Općina Rijeka sklopila nagodbu s Tržnicama Rijeka, a zbog koje bi se na optuženičkoj klupi mogao naći riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Sudski spis pod brojem P-8750 iz 1992. godine mogao je otkriti zašto je Rijeka pristala na nagodbu, piše Jutarnji list. Taj famozni spis, koji je mogao mnogo toga otkriti,  neuspješno  je tražilo i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, no dobili su odgovor da ga nema te da je uništen.

Spis uništen 2003. godine

Pomoć neće moći pružiti niti sudac koji je vodio predmet i prisustvovao nagodbi zato što je umro 1995. godine. Spis je uništen 2003. godine, a dokaz o njegovu postojanju je samo rješenje u kojem piše da je uništen zajedno s drugim spisima iz 1992. godine. Uništavanje spisa bilo je legalno, jer je to dozvoljeno nakon isteka deset godina od pravomoćnosti presude.

Na temelju toga spisa je sklopljena sudska nagodba kojom je u zemljišnim knjigama upisano vlasništvo Rijeke na zgradu ribarnice i tri paviljona tržnice. Nagodba je sklopljena 3. srpnja 1992. godine, a napisana je na pola stranice papira. Treća točka nagodbe je ključna, jer se Rijeka obvezuje da će iskorištavanje objekata na tržnici povjeriti Tržnicama Rijeka na temelju ugovora o koncesiji, koja će kasnije biti zaključena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.